Monday, January 25, 2010

Oegandese Huwelijk Douane en Ceremonies

Oeganda huwelijk plechtigheden zijn doorgaans voorzien van het traditionele huwelijk en het burgerlijk huwelijk of religieuze ceremonies.

Het traditionele huwelijk
In de cultuur van Oeganda, een man willen trouwen zal een bezoek aan het meisje betalen, aos ouders proberen haar hand in het huwelijk. Hij wordt vergezeld door zijn vader, ooms, broers en zussen en vrienden. De bruidegom zal moeten uitvoeren geschenken voor het meisje, aos ouders. De geschenken in kwestie variëren afhankelijk van geslacht en etnische groep. In sommige gevallen, het meisje, zal aos ouders vragen om een lijst van items die de bruidegom moet indienen voor hen. In andere gevallen zullen de ouders laten de keuze aan de bruidegom. Een ding is zeker wel, kan hij niet maken dit bezoek met lege handen. Typische geschenken zijn: stof, runderen, geiten, geld, suiker, meubels en nog veel meer.

De bruid aan de andere kant zal worden verwend en zullen alleen maar korte optredens begeleid door een entourage van meisjes. Aan het einde van de functie, zijn de paar verloofde. In sommige culturen zijn uitgesproken man en vrouw. Deze ceremonie is bijna altijd verplicht voordat het paar kan overgaan tot de religieuze ceremonie hebben. Het bewijs van deze traditionele huwelijk meestal in de vorm van een brief van het meisje, aos vader, zal worden voorgeschreven door de religieuze instelling waar het echtpaar van plan hun westerse stijl huwelijk te hebben.


Het kerkelijk huwelijk Ceremony
Deze ceremonie heeft de vorm van de Westerse stijl bruiloft. Afhankelijk van de religieuze overtuigingen van het paar, zal het huwelijk plaatsvinden in ofwel een kerk of moskee. De bruidegom zal een beste man, en soms grooms mannen. De bruid zal gepaard gaan met een meisje van eer, bruidsmeisjes en een bloem meisje (s). Het paar zal geloften aan elkaar en zal worden uitgesproken man en vrouw en gepresenteerd met een huwelijksakte.

De religieuze huwelijksceremonie volgt een receptie partij tegen het einde van de dag.

Het burgerlijk huwelijk Ceremony
Hoewel niet erg vaak voor, Oeganda sommige paren geven de voorkeur aan het burgerlijk huwelijk ceremonies. Deze huwelijken vinden plaats op de griffier-generaal, aos kantoor in Kampala. De burgerlijke plechtigheid wordt ook gevolgd door een receptie partij.

No comments:

Post a Comment